Over Weight Watchers

Makkelijk toepasbaar in het dagelijkse leven

Het ProPoints® Plan van Weight Watchers is een verantwoorde, eenvoudige en flexibele methode die makkelijk in jouw leven én dat van je gezin is in te passen.

Hoe werken de ProPoints® waarden?

De ProPoints® waarde wordt berekend aan de hand van een formule waarin de hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten en voedingsvezels zitten. Het lichaam moet voor de verwerking van bepaalde voedingsmiddelen meer moeite doen dan voor andere. De toegekende ProPoints® waarde van een voedingsmiddel hangt af van hoeveel inspanningen het lichaam moet leveren om de 4 basisvoedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels) van het voedingsmiddel om te zetten in bruikbare ‘brandstof’.

Het ProPoints® budget

Elke dag heb je een aantal ProPoints® waarden tot je beschikking die een aantal punten aan de verschillende producten geven. Hierdoor kun je eenvoudig een gezond en evenwichtig voedingspatroon aanleren door middel van het tellen van punten. Een bijzonder aspect is dat je bovenop je ProPoints® dagtotaal je wekelijks over een aantal Vrije ProPoints® waarden beschikt die zorgen voor nog meer flexibiliteit. Samen vormen deze jouw ProPoints® budget. Het is aan jou om te beslissen hoe je het besteedt. Geen een voedingsmiddel is verboden.

Geen hongergevoel door de juiste voedingskeuzes

De ProPoints® waarde laat je toe om te kiezen welk voedingsmiddel je wilt eten en hoeveel je ervan wenst te nemen. Indien een voedingsmiddel een groen symbool bevat betekent dat het om een gezond en verzadigend voedingsmiddel gaat. Het voordeel is dat het hongergevoel langer uitblijft als je voor deze voedingsmiddelen kiest.

Luister naar je lichaam

In het ProPoints® Plan mag je voedingsmiddelen eten voor een vaste ProPoints® waarde tot je aangenaam verzadigd bent. Dat betekent dat je, daarbij luisterend naar je lichaam, zelf kan bepalen hoe groot een portie is.

Flexibiliteit met de wekelijkse Vrije ProPoints®

Je wekelijks Vrije ProPoints® zorgen voor nog meer flexibiliteit en zijn erg handig als je af en toe gewoon zin hebt om wat meer te eten. Zo vermijd je de frustratie die een streng dieet met zich kan meebrengen en die erg ontmoedigend kan werken.

Bewustwording

Door je bewust te worden van wat je eet en drinkt, krijg je een betere controle over je voeding. Uit studies blijkt dat je zo meer kans maakt om succesvol af te slanken en is het makkelijker je gezonde gewicht in de toekomst te behouden. Door elke dag de ProPoints® waarde te noteren die je hebt verbruikt, weet je precies wanneer je je wekelijkse Vrije ProPoints® moet inzetten om jezelf een extraatje te veroorloven.

Nog meer flexibiliteit; Eet groenten en fruit voor een ProPoints® waarde van 0.

Groenten en fruit zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en water. Dat is niet alleen goed om af te slanken, maar ook voor je gezondheid. Het flexibele aan het vernieuwde ProPoints® Plan is dat je voor al het verse fruit en voor de meeste groenten geen ProPoints® waarden hoeft te tellen.

Word actief en verdien Active ProPoints® waarden

Lichaamsbeweging is nodig om gezond en fit te blijven, maar ook om je gewichtsverlies te kunnen behouden op lange termijn. Door elke dag te bewegen kun je Active ProPoints® waarden verdienen. Het mooie is dat je de keuze hebt ze in te ruilen voor eten.

Goed gewicht verliezen!

Je kunt rekenen op een gewichtsverlies van ongeveer 1kg per week. Het verzadigd gevoel en de flexibiliteit zorgen voor een continu afslankresultaat en het op lange termijn slank blijven omdat je geleerd hebt hoe je de juiste voedingskeuzes kunt maken en die in kunt passen in jouw dagelijks leven.

Wil je graag beginnen met afvallen? Weight Watchers heeft een ruim aanbod van cursussen door heel het land. Kijk voor de dichtstbijzijnde cursus bij jou in de buurt op www.weightwatchers.be.
Liever het programma vanuit thuis volgen? Dat kan met Weight Watchers Online. Meer informatie over het online programma vind je op www.weightwatchers.be.